VLAARDINGEN
follow us at Twitter
follow us at Facebook
 

Home

Week van de dialoog

                                  'Het Feest van de Dialoog'

 

Van 7 en tot met 11 november 2016 is het nationale Week van de Dialoog.

 

Tijdens deze week worden er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

 

Het wordt een echt feest met kinderdialogen, broodje dialoog en natuurlijk de Dag van de Dialoog met op verschillende plaatsen in de stad een tafelgesprek bij een viergangen maaltijd.

 

Op vrijdag 11 november is de 12e editie van de Dag van de Dialoog in Vlaardingen.

 

Van harte uitgenodigd! Deelname is gratis!

 

Schuijft u ook aan tafel tijdens een lunch of viergangendiner?

 

  • Als gast leert u onder het genot van een maaltijd nieuwe mensen kennen en gaat u in gesprek over thema 'Feest'.
  • Als gastadres verzorgt u een maaltijd.
  • U kunt hiervoor een vergoeding krijgen van € 5,- per gast.
  • Gasten kunnen hun eetwensen opgeven.
  • U kunt zich opgeven voor een lunch of avondmaaltijd.
  • Als gespreksleider krijgt u op dinsdagavond 1 november een instructie workshop.
 
 
                               
 
 
 
 
 

 

Dialoog in 2016

In November 2016 organiseren wij weer de Week van de Dialoog.

Een week lang creeren wij mooie momenten waarbij je in gesprek kunt gaan met mede-stadsbewoners. Dit jaar zal de Week van de Dialoog plaatsvinden van 4 t/m 13 november.

 

Kunt u niet wachten tot november?


Schuif dan elke laatste donderdag van de maand aan bij het Broodje Dialoog.

Deze wordt gehouden in het pand van Vele Vlaardingers Eén Huis o.l.v. gastvrouw José van Biezen.

Regelmatig worden er gastsprekers gevraagd om over mooie onderwerpen te praten.


Gastsprekers in 2015 waren onder anderen journalist Herman van Nieuwenhuizen, schooldirecteur Theo Werner en nachtburgemeester Leo Ijdo. Wat er in 2016 op het menu staat kunt u lezen op de facebookpagina van Vele Vlaardingers Eén Huis.

 

De lunch is elke laatste donderdag van de maand van 12.00 tot 13.30 uur.

 

Meer informatie kunt u krijven via info@vveh.nl

De Vlaardingse Dag van de Dialoog.

Flyer ontworpen door de 17 jarige Hajar Benouahi
Flyer ontworpen door de 17 jarige Hajar Benouahi

Week van de Dialoog 

van 6 tot en met 13 novemberZorgen voor geluk    Hoe kunnen we geluk een handje helpen.


In november wordt ook dit jaar weer in Nederland in zo’n 90 steden de Dag van de Dialoog georganiseerd. In Vlaardingen organiseert Vele Vlaardingers Eén Huis de dag op 13 november. Op meerdere locaties in de stad zullen Vlaardingse burgers tijdens een lunch of avondmaaltijd aan dialoogtafels met elkaar in gesprek gaan. Door ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaan er nieuwe verbindingen tussen mensen, nieuwe inzichten en impulsen voor persoonlijke acties. Dit jaar zal aan de Vlaardingse dialoogtafels het gespreksthema zijn: zorgen voor geluk.

Gelukkig zijn, wie wil dat niet. Sommige mensen denken dat dat inderdaad een kwestie van geluk, van toeval is. Maar velen, en ook de deskundigen, zien dat anders. Aan gelukkig zijn kun je werken. En op de een of andere manier slagen we daar in Nederland kennelijk ook goed in. Volgens onderzoek zien Nederlanders zichzelf als behoorlijk gelukkig. Nederland scoort erg hoog op de wereldwijde geluksranglijst!


Net zoals je ervoor kunt zorgen dat je huis is opgeruimd, dat je je werk op orde hebt, kun je er ook voor zorgen dat je je gelukkig bent. Zorgen voor geluk, dat kan. Voor jezelf én natuurlijk ook voor elkaar, voor de mensen om ons heen.

Je hoeft echt niet een hoofdprijs te winnen om gelukkig te kunnen zijn. Gelukkig zijn is zeker ook dat je je dingen bewust bent, dat je je realiseert hoe mooi de natuur is, wat een prachtig weer is het vandaag. Het gaat om grote én kleine dingen, een glimlach, een hand, dat iemand iets voor je doet, dat iets je toch maar goed is af gegaan, dat het je gelukt is.

Ja maar, gelukkig zijn is dat niet een soort luxe? Vaak hebben we eerder zorgen, worden wij mensen toch juist door problemen geplaagd? Natuurlijk, gelukkig zijn is ook een relatief iets. Maar juist zorgen voor een beetje geluk bij zorgen kan veel uitmaken, kan die zorgen verlichten.

We zorgen persoonlijk heel direct voor geluk van anderen wanneer we iemand helpen, als we voor iemand zorgen. Als iemand ziek, hulpbehoevend is. Voor familie, als mantelzorger, maar ook, en tegenwoordig verwacht de overheid dat zelfs van ons, voor onze buren, onze medewijkbewoners, als vrijwilliger. In vrijwilligerswerk daar wordt zeker aan geluk gewerkt.

Een andere belangrijke manier waarop we voor onszelf en elkaar voor geluk zorgen is de wijze waarop we samen onze samenleving inrichten. En hoe je het ook bekijkt, we hebben ook onze problemen en het kan beter, maar vergeleken met veel andere landen in de wereld mogen we in Nederland wat dat betreft van geluk spreken.


Op 13 november gaan we tijdens een lekkere maaltijd aan de dialoogtafels in Vlaardingen met elkaar in gesprek. We wisselen ervaringen en ideeën uit over hoe we kunnen zorgen voor geluk, voor onszelf, voor anderen, voor een familielid, een buurman, onze medeburgers in onze wijk, in Vlaardingen, of elders in Nederland en de wereld.

Idee: breng een gelukskoffer mee! Stop in een koffertje je verhaal en/of de daarbij behorende foto’s en voorwerpen, en breng dat mee. Dat kan een handje helpen bij jouw verhaal over zorgen voor geluk. Ja hoor, een tas mag ook.

 Stichting Vele Vlaardingers Eén Huis

Hoogstraat 155                                                        

tel. 010 - 435 01 11

3131 BB Vlaardingen                                           

info@vveh.nl

 

 

Wie

Vele Vlaardingers Eén Huis organiseert

Wat

Dag van de Dialoog

Waar

op veel plaatsen in Vlaardingen

Wanneer

november 2015

 

Activiteiten

Activiteiten

6 november - De Keuken van Vlaardingen

aanmelden kan via: http://kade40.nl/de-keuken-van-vlaardingen-2

 

Ontmoetingen met inspirerende stadsbewoner

 

Elke eerste vrijdag van de maand kunnen mensen aanschuiven bij de Keuken van Vlaardingen en mee-eten en luisteren naar inspirerende stadsbewoners. 
Kosten: 16,50

Locatie: Kade 40
Tijdstip: 18.30 tot 22.00 uur

 

10 en 12 november - Broodje Dialoog in samenwerking met Taalcentrum & Vluchtelingenwerk

aanmelden kan via: info@vveh.nl

 

Elke laatste donderdag van de maand is er het Broodje Dialoog. Elke maand schuif je aan bij een stadsbewoner die raakvlakken heeft met werkveld van Vele Vlaardingers Eén Huis. Tijdens de week van de Dialoog werken wij samen met het Taalcentrum en Vluchtelingenwerk en zal er een speciale brunch zijn samen met nieuwe Vlaardingers.

Kosten: gratis
Locatie: Vele Vlaardingers Eén Huis

Tijdstip: 10.00 tot 11.30 uur

 

13 november - Dag van de Dialoog

aanmelden kan via: http://vlaardingenindialoog.nl/formulier/

 

Tijdens de traditionele Dag van de Dialoog schuift u aan bij uw medebewoners. We praten aan de hand van het thema 'Zorgen voor Geluk'. Iedereen is welkom. Door de hele stad zijn er dialoogtafels te vinden voor zowel lunch als diner.


Wanneer u zich aanmeldt kunt u uw wensen aangeven of u laat zich verrassen en krijgt via mail te horen waar en bij wie u aan tafel komt zitten.

Een bijzondere ervaring om niet te missen!

kosten: gratis
Locatie: diverse locaties in Vlaardingen

Tijdstip: Lunch of diner